Amazon do të hapë një qendër në Bukuresht më 9 maj – Synon punësimin e 1 mijë personave

amazon-create-jobs-uk
0

Udhëheqësi amerikan i tregtisë online do të hapë një qendër zhvillimi në Bukuresht më 9 maj, në kampusin Globalworth, që ndodhet në pjesën veriore të kryeqytetit rumun.

Amazon gjithashtu ka filluar një fushatë rekrutimi për qendrën e re. Synon të gjejë 20 punonjës të rinj për të filluar në rolet, nga inxhinierët e softuerëve në përkthyes, por qëllimi afatgjatë është punësimi i mbi 1,000 personave.

Ekipi i Bukureshtit do të punojë në zhvillimin e sistemeve operative, virtualizimin, teknologjinë e re dhe teknologjitë e rrjetit mbrapa Amazon Web Services, elementë kyçe të bazës teknike të Amazon.

Kompania ka investuar tashmë mbi 40 milionë euro në Rumani dhe ka rekrutuar 600 punonjës, kryesisht për zyrën në Iasi. Amazon.com nisi në vitin 1995 dhe ka qenë e pranishme në tregun rumun për 12 vjet.

Burimi: SCAN TV

Komentoni